Bu yazımızda, hesabını hemen silmek ve kapatmak isteyen ziyaretçilerimiz için 14 gün beklemeden Facebook hesap silme işlemini anlatacağız. Hesabınızı beklemeden kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

14 Gün Beklemeden Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Facebook iki nedenden dolayı hesap silme işlemi için 14 günlük bekleme süresi verir. Yönetim suistimallerin önüne geçmek için ve kullanıcıların fikir değiştirme ihtimaline karşı hesapların hemen silinmesine izin vermez. Bu nedenle hesabı hemen silmek imkansızdır. Bu nedenle ziyaretçilerimize farklı bir yol göstereceğiz. Böylelikle hesabınızı garantili olarak kalıcı bir şekilde kapatabileceksiniz.

Hesabınızı geri gelmeyecek şekilde, kesin olarak kapatmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  1. Herhangi bir bilgisayardan Facebook profilinize giriş yapın.
  2. “Güvenlik ve Giriş” sayfasından hesabınızın şifresini değiştirin.
  3. Yeni şifrenizi kimseyle paylaşmayın.
  4. Hesap silme linkine tıklayın: Facebook Hesap Silme Linki
  5. Açılan sayfadaki uyarıları okuyun ve ‘Hesabı Sil’ düğmesine tıklayın.
  6. Yeni şifrenizi girin ve hesabınızı kalıcı olarak silin.

Bu altı adımı tamamladığınız zaman hesabınız 14 günlüğüne dondurulur. Bu işlemi yaparken şifrenizi değiştirdiğiniz için hesap kapatma işlemini sizden başkası iptal edemez. Böylelikle 14. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinmiş olur.

14 Gün Beklemeden Facebook Hesap Silme ve Kapatma
14 Gün Beklemeden Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Hesabını Beklemeden Sileceklerin Bilmesi Gerekenler

Yukarıda anlatılan işlemi uyguladığınızda hesabınız kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silinen hesaplar hakkında daha fazla bilgi almak için Kalıcı Olarak Facebook Hesap Silme başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Eğer hesabınızı kalıcı olarak silmek istemiyorsanız, hesabınızı dondurabilirsiniz. Bir süre Facebook’a ara vermek istemiyorsanız Facebook Hesap Dondurma başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz zaman hesabınız ve hesabınıza ait tüm veriler kalıcı olarak silinir. Eğer hesap silme işleminden sonra fikrinizi değiştirirseniz, kullanıcı adı ve şifrenizle hesabınıza giriş yaparak işlemi iptal edebilirsiniz.

14 Gün Beklemeden Facebook Hesabını Silme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir