Bu yazımızda telefondan Facebook hesap silme işlemini anlatacağız ve “Telefondan Facebook hesabı nasıl kapatılır?” sorusunu cevaplayacağız. Facebook hesap silme işlemini mobil cihazlarından yapmak isteyen ziyaretçilerimiz bu yazımızdan faydalanabilirler.

Telefondan Facebook hesabı nasıl kapatılır?

Facebook telefonunuzda yüklü olan Facebook uygulamasından profil kapatma işlemine izin vermemektedir. Bu nedenle işlemi yaparken telefonumuzda yüklü olan İnternet tarayıcısını kullanacağız. Bu işlem için biz Google Chrome uygulamasını kullandık. Siz de aynı uygulamayı kullanarak işlemi hem Android hem de iOS işletim sistemli cep telefonlarından kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

İlk olarak Google Chrome uygulamasını açın. Ardından adres çubuğuna facebook.com yazın ve siteye girin. Ardından tarayıcının menüsünü açın ve “Masaüstü Sitesi İste” özelliğini aktif hale getirin. Bu işlemi aşağıdaki ekran görüntüsünden görebilirsiniz.

Masaüstü Sitesi İsteme Özelliğini Aktif Hale Getirme
Masaüstü Sitesi İsteme Özelliğini Aktif Hale Getirme

Masaüstü sitesi özelliğini aktif hale getirdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme linklerinden sizin için gerekli olana tıklayın.

Geçici Olarak Facebook Hesap Kapatma Linki: https://www.facebook.com/deactivate/
Kalıcı Olarak Facebook Hesap Kapatma Linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Linklerden size uygun olana tıkladıktan sonra karşınıza adımları tamamlayın. Son olarak da hesabınızı silin. Böylelikle telefonunuzu kullanarak hesabınızı silmiş olursunuz. Mobilden Facebook hesap kapatma işlemi bu kadar.

Geçici ve Kalıcı Hesap Silme Arasındaki Farklar

Facebook’a belirli bir süre sonra tekrar dönmeyi düşünüyorsanız hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz. Geçici olarak hesap kapatma işlemi halk arasında hesap dondurma olarak da bilinmektedir. Facebook hesabınızı bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Hesabınızı kalıcı olarak sildiğiniz zaman, sistem verilerinizi 14 gün boyunca saklar. Bu 14 günlük süre zarfında fikir değiştirirseniz, hesabınıza giriş yaparak hesap silme işlemini iptal edebilirsiniz. 14. günün sonunda hesabınıza ve hesabınıza ait tüm veriler kalıcı olarak silinir. Kalıcı olarak silinene hesapları kurtarmak mümkün değildir.

Telefondan Facebook Hesap Silme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir